Hrvatska turistička statistika sve više pada, a naše članice rješenje vide u strateškom razvoju autentične ponude

Informaciju o tome da će nadolazeća turistička sezona biti nešto lošija od prethodnih mediji su ponovno aktualizirali ovoga vikenda, a zašto je tome tako i koje prijedloge imaju naše članice iz turističkog sektora saznajte u nastavku.

Tko bi gori…

Zbog dobro poznate političke situacije na Mediteranu, Hrvatska je posljednje tri godine bila u povlaštenom turističkom položaju na Sredozemlju. Ove godine ipak dolazi do promjena. Razlozi? Recesija u Italiji, turski comeback, slabiji ekonomski rast u Njemačkoj i trend sve kasnijih odluka o putovanjima. Sve to prouzročilo je manji broj rezervacija nego prošle godine.

„Na mogućnost loših turističkih sezona upozoravalo se puno prije ove godine, međutim naš mentalitet gleda uvijek vrlo kratkoročno na sve, pa tako i na turizam. Svi smo bili svjesni činjenice da loše okolnosti koje su zadesile druge popularne turističke destinacije uvelike utječu na odlične turističke rezultate u Hrvatskoj i nismo htjeli promatrati širu sliku. A šira slika nas je upozoravala da se moramo okrenuti kvalitetnom i strateškom građenju naše turističke ponude, koristiti svoju autentičnost za razvijanje posebnosti destinacije na globalnom tržištu te ulagati u obrazovanje mladih kadrova i usavršavanje ugostiteljske usluge“, ističe Tatjana Tošić, CEO Chic Resort Residences, tvrtke za investicijske nekretnine na Jadranskoj obali.

Read more…